Säkerhetsdörrar skyddar mot brand och inbrott och ger bra isolering mot kyla och ljud. Dessa är därför bra val såväl för en BRF i Stockholm som för villaägare.

Man behöver inte vara hotad till livet för att ha nytta av en säkerhetsdörr. Inte heller behöver man känna sig som att man är bakom lås och bom ifall man har en sådan. Vad man däremot kan känna är trivsel och allmän trygghet.

Vad kommer då detta sig av? Jo, det som kanske inte är så svårt att förstå är att en säkerhetsdörr ger bra skydd mot både inbrott och brand. Men fördelarna slutar inte där. En säkerhetsdörr är nämligen väldigt väl isolerad. Det gör att den sänker energiförbrukningen rejält om man byter från en vanlig gammal dragig ytterdörr. Dessutom isolerar den mot ljud. Det kan vara mycket värdefullt, särskilt för den som bor i lägenhet och annars störs mycket av ljud från trapphuset.

Säkerhetsdörr ger sänkt försäkringspremie

För bostadsrättslägenheter är faktiskt säkerhetsdörrar ett säljargument. Det är något som ökar värdet på lägenheten. Dessutom kan man få sänkt försäkringspremie om man har en säkerhetsdörr. Det är alltså all idé för bostadsrättsföreningar att kontakta en firma som erbjuder säkerhetsdörrar i Stockholm.

Man kan då få en offert som även inkluderar entréporten. På så sätt tryggas även trapphuset mot ovälkomna besökare. Tryggheten för de boende ökar och lägenheterna blir mer attraktiva för köpare. Man behöver inte heller oroa sig för att det ska bli fult. Säkerhetsdörrar finns nämligen i en mängd olika stilar, så det går att välja något som passar in just i det aktuella husets stil.