Är du storstadsbo? Upplever du att livet rinner dig förbi? Att dagarna är allt för lika och att tiden inte tycks räcka till för det som du tycker är viktigt. Stanna upp och se över din situation. Måste du verkligen bo i en storstad eller har du möjlighet att flytta ut på landet och skapa en ny tillvaro, fri från stress och stadens höga tempo.

Det tycks i dagens samhälle finnas ett inneboende motstånd att flytta ut på landet. En känsla att om man inte bor i storstaden är man inte en del av allt som händer och blir mer och mer alienerad för varje år som går. Det kunde inte vara längre från sanningen. Dagens teknik gör att du exempelvis kan sköta många jobb hemifrån, du kan hålla kontakt med vänner och bekanta samt ge dig själv mer tid att verkligen uppskatta och umgås med de vänner du har.

Att flytta till landet är lättare än man tror

Om du är intresserad av att lämna staden (inte alla är det och det är helt ok) – gör en kalkyl över vilka förändringar du kan komma att behöva göra, försäkra dig om att alla i familjen är med på tåget, hitta en plats där ni alla kan tänka er att bo och där du inte kommer allt långt bort från släkt och vänner och börja sedan leta efter lämpliga bostäder. Svårare än så är det inte. Ibland är det enda som behövs en lite spark i baken för att du ska kunna få till en förändring i livet.

Planera väl innan flytten

Det finns några saker som kan vara bra att tänka på om du planerar att flytta från staden. Du behöver göra klart med jobb och skola och se till att allt sådant är ordnat innan du tar steget fullt ut. Du måste även hitta en bra tid att sälja din gamla bostad så att du har god tid att flytta till dit nya drömboende. Boka även flyttfirma och flyttstäd i god tid så att du inte står där handfallen utan hjälp när flyttlasset går. Lycka till med ditt nya liv och hoppas du känner hur livskvaliteten sakta återvänder.