Bästa bokföringsprogrammet är gratis och finns att ladda ned som en app i mobilen. Om du är småföretagare så kommer det att bespara dig mycket besvär.

Det kan vara en utmaning att vara egenföretagare. Man måste sköta allt själv och har sällan råd att ta hjälp med något. Det som är motigast är ofta bokföringen. Det är bara att erkänna – det är besvärligt att lära sig hur man gör det och man känner sig ofta osäker på om man gör rätt. Saken blir inte lättare av att man sällan har riktig tid till det – uppgiften ligger ofta och skvalpar som ett dåligt samvete.

När man väl sätter sig med bokföringen så är det så länge sedan man gjorde det sist att det blir som att lära sig allt på nytt igen. För varje post som ska konteras och bokföras så måste man kolla hur man gjorde senast eller söka på internet efter vilket konto det ska sättas på. Och vad ska sättas på debet och vad på kredit?

Tips om bästa bokföringsprogrammet

Själva faktureringen är nog den roligaste biten som har med företagets ekonomi att göra. Att se i svart på vitt hur mycket pengar det arbete man lagt ner är värt. Fakturan skickas iväg med ett leende. Fast sen ska även den bokföras förstås. Då är det inte riktigt lika kul längre, även om det ekonomiska resultatet får sig en boost.

Om du hör till dem som kämpar med allt detta så ska du få ett tips: det bästa bokföringsprogrammet för småföretagare är gratis och finns som en app. Du kan sköta allt i mobilen!