Hur ska man egentligen tänka gällande arbetet med SEO? Att SEO är viktigt är en underdrift. Faktum är att rätt applicerad SEO kan vara den avgörande faktorn för ett företags omsättning. Att exempelvis lägga pengar på annonsering i tidningar ger inte effekt idag – i den mån man hoppas – och att istället lägga den summan på att anlita en SEO-byrå kan vara en avsevärt mycket bättre idé.

Att synas på Google är nästan allt. Oavsett vilken bransch du tillhör, vilken stad du är verksam i eller vilken tjänst eller produkt du erbjuder så kommer nyckeln till framgång att ligga i din synlighet på nätet i allmänhet och på Google i synnerhet.

Idag använder sig de allra flesta av Google i jakt på information och varje sökning som sker indexeras av Google som vill erbjuda den som söker webbplatser som har mest relevant innehåll. Söker du på Cyklar i Sundsvall så vill du inte hamna på en sida som säljer Cyklar i Örebro, eller hur? Samma sak gäller om en sökning sker på Snickare i Motala eller på Billiga löparskor i Östersund: de sidor som presenteras ska vara relevanta för den sökning som skett. Det är just det som SEO handlar om.

Kortfattat om SEO

Ett företag ser till att vanliga sökord som används och som ligger nära det du erbjuder implementeras i din sida som optimeras för just dessa. Det handlar om att visa Google att just din sida erbjuder mest relevans för kunderna. Vilket i sin tur kommer att öka trafiken till din sida – och ge dig fler affärer.

Det är grunderna i SEO, men man ska veta att det kräver tid och tålamod innan en sida kan börja ranka. Dessutom så kan sidan i fråga kännas lite opersonlig och konstig då den fokuserar uteslutande på att fånga upp sökningar. Lull-lull och tingeltangel försvinner – den sakliga, raka kommunikationen ersätter.

Fördelar med en landningssida

Det man kan göra för att både behålla kakan och äta den är att välja Generaxion som SEO-byrå. Det är en byrå som skapat ett unikt koncept för SEO och där en så kallad landningssida går att hyra. Vad innebär då detta? Kortfattat så har Generaxion redan byggt upp en webbplats – eller bygger en sådan – för de sökord som du vill synas under. Den sidan hyr du och alla kontaktuppgifter leder till dig.

Fördelen med detta är att sidan är optimerad och klar: den kommer att uppskattas av Google och den kommer att fånga kundernas intresse genom både information, utformning och den inneboende tydligheten som finns i allt från texter till övrig information. Du betalar månadsvis för denna landningssida från Generaxion och du får även under tiden hjälp med SEO på den vanliga webbplatsen. Detta ger dig två stycken träffytor att fånga kunder genom. Och, du kan även välja Generaxion för att skräddarsy kampanjer via Google Ads och därigenom skaffa dig ytterligare en chans att locka in kunder.

Landningssidan är en viktig del av det goda rykte som Generaxion byggt upp och under senare år har konceptet kopierats friskt. Men som alltid så handlar det om kvalitet. Vad är bäst – originalet eller kopian. Innerst inne så vet det flesta svaret.