En speciell stol för industri kan man ju sitta på när man står men inte när man går. Så även om de är sittriktiga och ergonomiska måste man ändå gå på fikarasten alldeles för egen maskin.

En stol för industri och tekniska miljöer har höga krav på sig. Oftast utför man samma rörelse hela dagarna och det kan slita på kroppen om man inte har en bra arbetsställning. Dessa stolar måste därför inte bara vara sittriktiga, utan också kunna fungera som avlastning om man har en plats där man ibland står upp. Miljön gör att den måste vara lätt att rengöra, vara slitstark, tåla gnistor och oljor. Den behöver också vara justerbar för att anpassa till växlande uppgifter.

Man kan inte åka runt på en stol för industri.

Men det är kanske tur det, för man behöver ju få röra på sig lite ibland också. Vare sig man står upp och monterar eller sitter ner behöver kroppen stöd och avlastning. Även om arbetsställningen är bra är det ändå viktigt att röra på hela kroppen mellan varven så fika- och lunchpauser är nödvändiga bensträckare.

I industriella miljöer finns det rörelse och statisk elektricitet som kan ladda ur och skada elektronik, teknisk utrustning och människor. Detta kan skapa stora förluster för ett företag och obehag för människor. Vill man undvika det så är det bra att dessutom kunna få en stol med ESD-skydd som förhindrar att det blir så.