Har du planer på att skaffa en pool till hemmet? Var noga när du väljer leverantör så att du får en pool som är både prisvärd och hållbar för att ha glädje av den i många år framåt.

Pool har blivit en vanlig företeelse

För kanske tio år sedan så var det fortfarande ganska exklusivt att ha pool hemma på den egna tomten. Det har ändrats tack vare att poolerna har blivit billigare och hushållens ekonomi har blivit bättre. Nu har de allra flesta råd att ha en egen pool på tomten, åtminstone en i lite mindre format.

Att ha en yta att svalka sig i på hemmaplan har blivit mycket eftertraktat, både då somrarna blir varmare år för år och sommaren 2020 har det blivit extra aktuellt att inte vilja trängas på en smockfull strand med andra. Det är mycket tryggare att bada på hemmaplan för att slippa smitta och det är även rätt skönt att ha möjlighet att gå ut och ta ett dopp när helst man vill, kanske till och med på lunchrasten när man behöver komma ifrån hemmakontoret en stund.

Undvik byggvaruhusens billiga varianter

Många går i fällan att vilja få en pool snabbt på plats och skaffar sig en enkel och billig variant från något byggvaruhus eller en e-handelskedja. Problemet med dessa är att man får vad man betalar för och de håller sällan mer än några få år. Räknar man med att vilja ha sin pool mer än kanske 2-3 år så är det helt klart bättre att välja en kvalitetspool istället.

Ett annat problem med billigpoolerna är att de kan börja läcka och ställa till med rejäla problem. Går det hål och den börjar läcka ut över tomten kan du få stora problem med vattenskador på grunden eller vatten som rinner ner i källaren – antingen på ditt eget hus eller hos grannen. Inte populärt.

De billiga poolerna brukar heller inte gilla att stå i landskap där det snöar mycket under vintern. De tål helt enkelt inte det höga trycket av snön och kan bli totalförstörda till nästa säsong. Kort sagt – välj en ordentlig pool istället om du ska ha några större mängder vatten, eller köp en badtunna som går lätt att stänga till vintern.

Pool ovan eller under mark?

När du ska välja pool så är ett av de viktigaste valen om du ska ha en pool som är nedgrävd eller en som står uppe på backen. Det finns några olika faktorer att ta hänsyn till här. Har du en tomt där det är lätt att gräva så har en nedsänkt pool många fördelar, inte minst om det blir en del snö om vintrarna där du bor. Då brukar dessa hålla klart bättre och med en enkel poolövertäckning så utsätts de heller inte för lika mycket UV-strålning som kan skada vissa material.

Nedsänkta pooler finns i olika varianter, bland annat med en gjuten glasfiberstomme eller med en pool-liner som är en flexibel duk. Det finns även något som heter thermopool som är en isolerad variant av en linerpool som hjälper dig att spara pengar på uppvärmningen.

Har du däremot en tomt med mycket sten eller som ligger direkt på berg är det bättre att välja en pool ovan mark för att slippa tungt grävarbete eller att behöva spränga för att få din pool på plats.

Ovanmarkpooler brukar finnas i form av uppblåsbara pooler som tas in om vintern eller linerpooler med en ställning som ställs direkt på backen. De större varianterna brukar kunna fås med en träklädd utsida för att passa in lite bättre i utemiljön plus att de ger extra stabilitet.

Välj en bra leverantör

När du ska köpa pool är det viktigt att du hittar en pålitlig leverantör med bra service. Ska det grävas så brukar många kunniga leverantörer ha bra kontakter med lokala grävföretag. Gäller det en pool ovan mark vill du självklart få leverans. Och se till att handla från ett företag med rejäla garantier och service så att du kan få hjälp om det skulle uppstå något problem med din pool.

Letar du efter en poolleverantör som har både nedsänkta pooler och pooler ovan mark och håller både bra kvalitet och priser så kan vi rekommendera att du tar en titt hos https://www.rubinpool.se. De har ett heltäckande sortiment av både pooler, SPA-bad, pooltillbehör och mycket mer så att du kan få allt från ett och samma ställe, inklusive bra service. De håller till utanför Helsingborg, men om du befinner dig på annan ort så finns det säkerligen något företag i din närhet med liknande sortiment. Hör efter med nöjda grannar, vänner och bekanta som har pool för att få deras erfarenheter av olika leverantörer. Det brukar vara bästa vägen till en god affär – något som är viktigt för en så stor investering som det är att skaffa pool.