Världen förändrades när pandemin slog till och digitala möten blev ett bra sätt att ses. Flera nya plattformar och bra verktyg för digitala möten utvecklades.

Människor är sociala varelser, så när pandemin slog till, blev man till en början vilsen och förstod inte hur man skulle klara av att vara ifrån familj och arbetskamrater. Men människor är inte bara sociala, de är också uppfinningsrika.

Det tog inte lång tid innan man insåg att det nya sättet att träffa andra på var över nätet. Visserligen var det ingen nyhet i sig, men nu blev det mer strukturerat och genomtänkt då restriktionerna kom, och många människor förväntades stanna hemma. Det drabbade familjer, då man inte fick resa som man ville, och släkt och vänner befann sig i någon annan del av Sverige eller i världen. Att då kunna ses genom digitala möten var obetalbart.

Digitala möten – den nya tidens sätt att jobba

De senaste två åren har fler människor fått prova på att jobba hemma och många har fortsatt med det även efter pandemins slut. Vilket jobb man än har, finns det alltid tillfällen då man måste vara i kontakt med sin arbetsplats, och då har olika verktyg för digitala möten testats och använts.

Att sitta hemma och t.ex. ha morgonmöte med sin arbetsgrupp, och alla kan se och höra varandra på ett tydligt sätt, är en förutsättning för kvalitet i arbetet, men också för att må bra. En bra arbetsmiljö kräver social kontakt med arbetskamrater.