Ska man överleva på landsbygden idag, gäller det att vara kreativ och tänka på alla de möjligheter som landsbygden ger och gör för alla storstadsbor. Tänker man bara på vilka svårigheter och problem som det innebär att vara landsortsbo, kommer man i regel ingenstans.

Egentligen kan man ju driva samma slags företag som man även gör i storstäderna, man får bara räkna med längre avstånd till kunderna och att det mesta tar en annan tid än när man bor i städerna.

Driva e-handel

Har man bara ett snabbt bredband är det ju möjligt att driva nästan vad som helst som är internetbaserat. Spelar det ingen roll var man bor kan man egentligen sälja vad som helst som kunderna väljer att köpa på internet. Man kan sälja hundfoder, hästprylar eller smink, kläder, eller vad som helst som lockar kunderna till nätet när de vill handla dessa saker. Alla som är villiga att hellre e-handla, söker produkterna på nätet av en anledning. Så, bor man på landet och vill få en bra inkomst, är det ingen dum idé att starta en e-handel. Det som är viktigt är att hitta sin nisch, där det inte finns så stor konkurrens.

Driva restaurang eller café

Många som bor på landet drömmer om att öppna sin egen restaurang eller café. Ska man göra det, innebär det oftast att man får sin inkomst under vår-sommar-höst månaderna och ingenting på vintrarna. Ska man öppna en restaurang eller café så är läget helt avgörande om man ska få in kunder i så pass stor omfattning att inkomsterna täcker för de månader som det inte kommer in några kunder. Det bästa läget att öppna en restaurang eller café är att öppna en invid motorvägar där flera stora sådana möts. Man behöver finnas till hands nära de stora vägarna där många bilister kommer varje dag. Helst ska det heller inte vara långt att komma dit från motorvägen. Många bilister vill inte behöva åka långt från motorvägarna då de ofta har bråttom att komma vidare efter restaurangbesöket. Dessutom är det mycket viktigt att man är duktig på att laga mat, eller baka.

Hitta bokföringsföretag som tar hand om ekonomin

Är man sedan duktig på det man gör, är det viktigt att kunna lägga all sin tid på sitt företagande. Det är sällan som man har tid att ta hand om bokföring eller ekonomi. Då är det bättre att lägga det på ett företag som har det som sin affärsidé att ta hand om andra företags bokföringar, revisioner, redovisningar och som kan agera ekonomikonsulter och ge råd om hur man kan investera och spara pengar.