Sverige är ett land med många bilentusiaster och många som håller sig med veteranbilar och entusiastfordon av olika slag. Det är kul att se att det finns ett så stort intresse för att bevara klassiska bilar och nu börjar ju även bilar från 1990-talet komma upp i en ålder där de börjar bli attraktiva att investera i.

Så snart en bil är över 30 år blir den ju nämligen skattebefriad, vilket brukar leda till att priserna stiger. Bilar som för några år sedan ansågs vara skrot och inte värda att spara på börjar nu räknas som klassiker. Har du turen att ha kvar en sån bil bör du definitivt behålla den för den lär öka i värde den närmaste tiden.

Rädda ett vrak eller bättra på pärlan

Det kan ju dock hända att den bil vi pratar om har sett bättre dagar och skulle behöva lite kärlek för att återfå sin forna glans. Det står en hel del vrak ute i landet som egentligen är rätt så bra objekt för renovering. Det är bara många som drar sig för att ge sig på ett sånt projekt för att de ser ful matt lack och rostfläckar.

Har man en bil som i övrigt är frisk i motor och växellåda så kan det vara värt att lägga lite extra krut på att få till även det yttre. Att vända sig till https://www.lackeringstockholm.se/ kan vara en god idé. De är specialister på lackering i Stockholm och kan ge dig besked om hur mycket det skulle kosta att lacka om bilen i fråga så snart som rosthål och andra skador är lagade.

Välj en färg som passar bilen

När du väljer att lacka om en bil kan du passa på att få den i exakt den färg som du själv vill ha. Gäller det en 90-talsbil kan det ju vara kul att passa på att ta ut svängarna lite som man gjorde då. En härligt illgul bil eller kanske turkost som var hett under mitten till slutet av 90-talet. Även stripes i kontrasterande färger var populärt. 

Leta fram gamla bilmagasin eller videor på loppis eller för all del de gamla fotoalbumen för att minnas hur det såg ut och få till en riktigt härlig bil som blir till ett 90-talsstatement.