Mindre företag på landsbygden kan ha stor nytta av tredjepartslogistik, det vill säga extern hjälp med lagerhållning och leveranser.

Tredjepartslogistik blir en allt populärare lösning för lagerhållning och leveranser, både för stora och små företag. Att låta en extern partner ta hand om logistiken gör att ett företag får mer tid för det de är bäst på, det vill säga kärnverksamheten. Lagerhållning, plockning, paketering och leverans, och all den administration som tillkommer kring detta, kan stjäla värdefull tid från ett företag, och för ett mindre företag kan det bli svårhanterligt om efterfrågan på de egna produkterna plötsligt ökar.

Lastbilar hos åkeri

Att driva företag på landet

Att befinna sig en bit ifrån händelsernas centrum har både sina fördelar och nackdelar. Det är lättare för den som driver ett eget företag att hitta sin egen väg, och odla sitt eget sätt att tänka kring sina produkter. Att vara förankrad på en ort och ha förtroende hos lokalbefolkningen är viktigt, men det som kan vara svårt är att nå ut till nya kunder som bor i andra delar av landet. Har man ett företag i någon av våra landsändar kan det bli riktigt krångligt med leveranser till partners i helt andra delar av landet.

Tid över till kärnverksamheten

Då är det en stor fördel att ha en logistikpartner som tar hand om lagerhållning och leveranser, från en central punkt där det är nära till de stora transportlederna för bilar, tåg, flyg och båtar. För ett mindre företag på landsbygden kan detta korta ner frakttiderna med flera dagar, vilket så klart gör det lättare att konkurrera om kunderna. Dessutom får man som småföretagare enormt mycket mer tid att faktiskt planera och utveckla sin kärnverksamhet.

Viktigt att kunna skala upp logistiken

Om företaget växer är det också en stor fördel att ha ett avtal om tredjepartslogistik. Man behöver inte bekymra sig om att skaffa större lagerlokaler, anställa mer personal eller investera i nya fordon. Allt skalas upp av leverantören utan minsta problem. När man anlitar hjälp med tredjepartslogistik betalar man för de volymer och tjänster man utnyttjar, varken mer eller mindre. Det gör att man inte behöver bekymra sig vare sig säljvolymerna går upp eller ner.

Tredjepartslogistik för ditt företag

Driver du ett företag på landsbygden, och har svårt att klara av lagerhållning, administration och skötsel av leveranser? Ta kontakt med ett företag som erbjuder tredjepartslogistik och se vad de kan erbjuda. Att slippa att själv ta hand om lagerhållning, leveranser samt allt merarbete och all administration det medför gör att du kommer att få tid över att utveckla ditt företag och förhoppningsvis få din verksamhet att blomstra.