Drömmer du om att starta eget på landet? Kanske en mjölkfarm, en ekologisk handelsträdgård eller något helt annat? Att flytta ut på landet och försöka sig på att driva eget företag är verkligen att gå mot strömmen, men samtidigt är det otroligt viktigt att det sker. Alltför länge har glesbygden avfolkats på grund av att handel och företagande koncentreras till städerna. Och visst är det lättare för företagare att nå kunder i storstäderna, men det är också i allra högsta grad möjligt, på vissa sätt också enklare, att lyckas med företagande på landet.

Bidrag till företag i glesbygd

Det finns flera bidrag och stipendier att söka för den som vill starta företag i glesbygd. Till exempel kan man hos Tillväxtverket ansöka om regionalt investeringsstöd, som kan användas för att delfinansiera investeringar, lönekostnader, utbildningar och annat. Pengar går åt fort när man etablerar ett företag, och man kan inte räkna med att inkomsterna ska börja komma med en gång. Att få hjälp i uppstarten kan vara det som verkligen får företaget på fötter, så se till att noggrant undersöka var och hur du kan ska bidrag.

Internet ger nya möjligheter

Tänker du bedriva någon form av försäljning, glöm inte att lägga upp din verksamhet på internet. Att starta en internetshop kan låta krångligt, men nuförtiden är det, tack vare hjälpmedel och mallar på till exempel WordPress, inte svårare än att vem som helst med en gnutta datavana kan klara det. Allt fler handlar på nätet, för många har det blivit det vanligaste konsumtionsmönstret, och om dina produkter går att skicka med post ska du definitivt satsa på en e-handel.

Att ha en snygg och informativ hemsida är också bra om du erbjuder icke-fysiska tjänster som skribent och översättningsuppdrag, webbutveckling och så vidare. Då är ju internet din hemmaplan, och du kan i princip sitta och jobba var du vill. Sådana jobb är perfekta att kombinera med ett liv i glesbygd, där ju kostnaderna för mat och boende är lägre.

Anlita en redovisningsbyrå

En anledning till att en del inte vågar ta steget och bli egenföretagare är ekonomin Man tycker att det verkar osäkert att inte ha en fast inkomst, och dessutom krångligt att sköta bokföringen, deklarera och att inte göra fel. Visst kan det vara tufft i början att få ihop kunder och att få minus att bli till plus, men är du duktig och kämpar på, är aktiv i rätt kanaler och gör reklam för ditt företag, så kommer affärerna snart att rulla fint.

Redovisningsbyrå i Stockholm? Varför inte!

Vad gäller bokföring och övriga ekonomiska bitar så kan du alltid ta hjälp av en redovisningsbyrå. Det spelar ingen roll om du sitter i glesbygden och byrån finns i Stockholm, en redovisningsbyrå kan alltid hjälpa dig på distans med löpande bokföring eller kanske bara deklarationen, för att se till att du varken betalar för mycket eller för lite skatt. Att veta att företagets ekonomi sköts på rätt sätt är en skön huvudkudde för den nyblivna företagaren, och kostnaderna blir sällan särskilt höga. De är dessutom avdragsgilla och gör oftast också att du kan göra fler avdrag och behålla mer av de intjänade pengarna.

På denna sida kan du läsa mer om de olika tjänster en redovisningsbyrå erbjuder: https://www.redovisningsbyrån.nu.