Söker du efter en hantverkare som kan lägga sten i din trädgård? Det är inte särskilt svårt att hitta en stensättare, det som däremot är svårare är att få tag i någon som du kan lita på och som gör jobbet bra. Det finns några bra sätt att försöka ta reda på hur de arbetar, innan man bestämmer sig för att anlita en stensättare.

1. Fråga om referenser

Det enklaste och bästa sättet att få reda på hur ett företag eller hantverkare arbetar är att fråga om de kan ge dig några referenser. Har de inga referenser, bör du definitivt inte anlita dem, om det inte är så att de alldeles nystartat företag. I så fall, kan du ju testa dem. I bästa fall, vill de få fina referenser av dig, som en av deras första kunder och är noggranna med att göra ett så bra arbete som möjligt och du får ett en jättefin stensättning på din tomt. Då är du bara att gratulera!

2. Sök information på nätet

Man kan också leta efter information om företaget eller hantvekaren på nätet. Då kan du leta på omdömessajter som yelp.se eller redo.se. Det är knappast någon heltäckande bild som du får på dessa sidor. Och det är lite lurigt att veta vad det är som ligger bakom ett positivt eller negativt omdöme. Så ta informationen där med en stor nypa salt.

3. Fråga grannar, släkt och vänner

Man kan alltid fråga vänner, grannar och släkt och bekanta om man känner någon som är duktig stensättare som de kan rekommendera. Se bara till att den som du frågar, tycker att vissa saker är lika viktiga som du tycker. Det är viktigt att fråga dem också, om vad de tycker är ett rimligt pris, och om de har samma uppfattning som du har.

4. Kontrollera med ARN

Känner man sig osäker, och inte har några referenser eller omdömen om dem, kan man alltid kontrollera företaget hos Allmänna reklamationsnämnden. Finns det klagomål om dem hos ARN, bör man välja ett annat företag. Man kan googla ”stensättning Stockholm”, som exempel om det är där som man behöver en stensättning. Här kan du läsa mer om stensättning: https://www.stensättning.net.