Äger man en häst, eller flera hästar, är det viktigt att sköta om den. En häst kräver bra mycket mer omvårdnad än en katt eller hund. En häst behöver mycket motion, bra foder, regelbunden veterinärbesök och allmänt mer underhåll än något annat husdjur.

Hästar bör alltid ha andra hästar nära

Hästar, är mycket utpräglade flockdjur. Det innebär att de alltid bör bo tillsammans, aldrig ensamma. Det vore rena rama djurplågeriet annars. Så om man äger en häst, bör man alltid placera den i ett stall där det redan finns andra hästar. Men äger man flera hästar, då kan man ha dem att bo tillsammans i ett och samma stall.

Om du funderar på att bygga ett stall till dina hästar, så kan man (om man har bråttom) bygga ett stall med hjälp av moduler, på liknande sätt som när man bygger nyckelfärdiga hus. Det kommer då ett stall i färdiga moduler och det är bara att bygga ihop dem så har man sitt stall.

Så kan du inreda stallet

Sedan kan man inreda stallet på väldigt olika sätt. På samma sätt som man kan bygga sitt egen hus med mer eller mindre lyxig inredning, kan man det åt sina hästar också. Vill man se till så att hästarna får tillgång till frisk luft året runt, kan man bygga sitt stall med fönster ut. På så sätt får de tillgång till frisk luft, även när de står inne i ett stall. Man kan bygga med boxar till alla hästarna, där de kan vila, äta i fred och ha sitt eget område. Sedan kan man bygga med fronter som hästarna inte kan öppna på egen hand. Man kan bygga med snygg förvaring, solarium till hästarna och andra bekvämligheter. Här kan man läsa mer om hur man kan bygga stall på: https://www.city-boxen.se.