Det finns mängder med olika sorters bra hundfoder att välja bland. Du väljer rätt typ av foder efter bland annat ras, vikt, ålder och aktivitetsgrad.

Det är inte lätt alla gånger att veta vad man ska ge sin hund att äta. Visst går det bra att servera lite matrester ibland men du behöver också ett näringsrikt hundfoder. Många gånger får man prova sig fram då det finns så många olika sorter att välja bland.

Det är viktigt att din vovve tycker om hundmaten som serveras, det går inte att tvinga en hund att äta. En del hundar föredrar torrfoder medan andra enbart äter våtfoder. Hundfoder finns i olika smaker som till exempel kyckling, nötkött, lamm och lax. Har du tur så slukar din bästa vän glatt vilket hundfoder som helst.

Utbudet av hundfoder är stort

Du kanske tycker att det känns svårt att välja rätt hundfoder och funderar på om den dyraste maten är den bästa. Så är inte fallet då allt hundfoder som finns på marknaden i dag håller hög kvalitet. Du väljer den sort och prisklass som passar bäst för dig och din hund. Det viktigaste är att du har råd att köpa hundfoder och att hunden mår bra av maten.

Fördelar med torrfoder är att den maten är lätt att hantera och portionera upp. Den ger även ett bra tuggmotstånd som är bra för hundens tänder. Ett våtfoder kan vara bra för hunden under heta sommardagar då den här typen av hundfoder innehåller mer vätska än torrfoder. Mer kring hundfoder kan du hitta här: https://www.rusta.com/se/sv/fritid/husdjur/hund/hundfoder/