En bra mäklare kan sälja en dålig utsikt i Sundsvall. Vilket är tur för den som inte vill stirra rakt in i en soptunna längre utan få lite bättre utsikt.

Hur bra utsikt har du i Sundsvall egentligen? Kanske flyttade du dit efter att du blivit lockad av kommunens gamla slogan: Sundsvall – utsikternas stad. Om du då hamnade i en lägenhet på nedre botten med utsikt över en soptunna, är det inte så konstigt att du är besviken.

Men då har du faktiskt gjort en riktigt dålig affär. Det finns verkligen betydligt bättre ställen att bo på i Sundsvall än med den utsikt som nyss blev beskriven. En soptunna, i en gränd. När du villa ha natursköna omgivningar? Näe. Gör om, gör rätt.

Mäklare fixar din förväntade utsikt i Sundsvall

Det fina är, att de som är proffs på att sälja bostadsrätt i Sundsvall lätt kommer kunna sälja även din lägenhet. För du har ju själv köpt den en gång i tiden, eller hur? Och det kan faktiskt finnas köpare som aldrig hört det där om “utsikternas stad”, och alltså inte har de högt ställda förväntningar på Sundsvalls utsikter som du hade.

Förväntningar är nämligen det som i allra högsta grad påverkar en människas upplevelse av verkligheten. Samma situation kan upplevas på två helt olika sätt, beroende på de förväntningar som människan hade innan. Tänk på det nästa gång du köper lägenhet. Eller inte: högt ställda förväntningar kan också leda till att man inte tar någon skit. Eller några soptunnor.