Byggnadsvård är hetare än någonsin. Det är allt fler som tar över äldre hus och lägenheter för att rädda dem från förfall och många vill gärna återbruka så mycket som möjligt av det material som redan finns i byggnaden.

Det är härligt att se att fler vill bevara vårt kulturarv ute i landet och samtidigt så är det också ett väldigt hållbart sätt att arbeta på. Istället för att slänga ut gedigna material som är svåra att ersätta så försöker man behålla och uppgradera så att de passar den nya tidens smak.

Vad gör jag om ett golv har skador?

Ett klassiskt exempel är golv. I många äldre hus ligger det jättefina trägolv dolda under ruskiga heltäckningsmattor eller plastmattor. Det kan absolut vara värt att lyfta på ett hörn för att se efter om så är fallet. Med lite jobb så har du då ett golv av oslagbar kvalitet.

Tyvärr så händer det dock att golven under har någon form av skador. Det kan till exempel handla om plankor som har blivit fuktskadade för att mattan ovanpå har stängt in fuktighet eller så kan det finnas märken från förr. Ett typiskt exempel är att det kan fattas bitar eller att golvet är skarvat på ett konstigt sätt för att planlösnigen i huset har sätt annorlunda ut tidigare.

Som tur är går det ofta lätt att reparera den sortens problem genom att byta ut enstaka bitar.

En duktig golvläggare hjälper dig

En golvläggare med ordentlig utbildning vet inte bara hur man lägger nya golv utan kan även hjälpa dig att reparera och renovera ett befintligt. Låt säga att du river bort en gammal plastmatta och ser att golvet under har ett par rejäla hack i några av brädorna. En golvläggare kan då byta ut dessa plankor, slipa hela golvet så att det blir jämnt och snyggt samt behandla det så att det får just det utseende som du vill ha.

Det är nämligen en annan fördel med att återbruka ett gammalt massivt trägolv. Du behöver inte känna dig begränsad av hur golvets finish ser ut idag. Genom att slipa ner det och olja, vaxa, betsa eller måla så kan du få det med nästintill vilken finish som helst.

Ta gärna en titt på www.golvläggareörebro.nu om du behöver proffshjälp med ett trägolv. De kan ta en titt och ge dig råd kring de bästa åtgärderna för just ditt golv.